Balans tussen winst, mensen en milieu

BrixXo wil winst maken. Daar zijn we eerlijk over. Maar niet ten koste van alles. In onze ogen moet er een gezonde balans zijn tussen rendement en aandacht voor mens en milieu. Dát is voor ons de kern van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn er enthousiast over en proberen een stapje verder te gaan dan de wet ons verplicht. Waaraan u dat merkt in de praktijk?

Prettige werkgever en eerlijke zakenpartner

BrixXo vindt het belangrijk dat medewerkers hun werk met plezier doen. Daarom bieden we goede arbeidsvoorwaarden en stimuleren we een positieve bedrijfscultuur. Ook naar klanten toe zijn we open en eerlijk. We doen ons niet mooier voor dan we zijn en zoeken altijd uw belang, ook als ons dat minder oplevert. En uiteraard lossen we problemen netjes op.

Zo veel mogelijk cradle-2-cradle

Steeds meer kantoormeubelen worden gemaakt van volledig afbreekbare materialen die eindeloos herbruikbaar zijn. BrixXo heeft ze al in haar assortiment (Ahrend & Gispen) en streeft naar een groter aanbod van kantoormeubilair dat cradle-2-cradle is.

Hergebruik als het kan

Kantoormeubilair gaat vaak langer mee dan we denken. Schrijven bedrijven en organisaties het af terwijl de meubelen technisch nog in orde zijn? Dan geeft BrixXo deze gebruikte kantoormeubelen een tweede leven. Hierdoor hoeven er minder nieuwe kantoormeubelen gemaakt te worden.

Reconditionering als het nodig is

Sommige gebruikte kantoormeubelen zijn beschadigd, bevatten kapotte onderdelen of hebben een gedateerde uitstraling. Als het kan repareren we dergelijke meubelen of voorzien we ze van nieuwe stoffering. In het uiterste geval stellen we uit meerdere defecte meubelen één herbruikbaar nieuw exemplaar samen.

Recycling als laatste optie

Is een kantoormeubel echt ongeschikt voor een tweede leven? Dan laten we het recyclen. We scheiden daarbij staal, rvs, aluminium, hout, plastic en verpakkingsmaterialen.